Onze advocaten

Loos & Boukema Advocaten is opgericht door Erik Jan Loos en Karin Boukema in 2009. Inmiddels werken we met 5 advocaten vanuit Amsterdam centrum. Het kantoor is centraal gelegen en erg goed bereikbaar met openbaar vervoer. Daarbij is er voor cliënten met eigen vervoer goede parkeergelegenheid. Vanuit Amsterdam staan we zowel ondernemingen in binnen- en buitenland als particuliere cliënten bij op verscheidene rechtsgebieden. Als ervaren advocaten zijn wij betrokken bij onze cliënten. Wij zijn klantgericht, reageren snel, juridisch sterk en hanteren redelijke tarieven waarover wij heldere afspraken met u maken.

Advocaat Mr E.J. Loos – gespecialiseerd in vastgoedrecht en huurrecht

Mr Erik Jan Loos is sinds 1994 advocaat. De nadruk van zijn werkzaamheden betreft het vastgoedrecht in al zijn aspecten. Erik Jan Loos staat vele Verenigingen van Eigenaars bij en is zeer bedreven in het appartementsrecht. Voorts heeft mr Loos veel ervaring in het huurrecht, waarin hij optreedt voor zowel verhuurders als huurders. Daarnaast staat Erik Jan Loos aannemers en opdrachtgevers bij in bouwrechtzaken. Met zijn jarenlange ervaring kan mr Loos u gedegen juridische bijstand bieden.

Advocaat Mr K. Boukema – gespecialiseerd in arbeidsrecht en personen- en familierecht

Mr Karin Boukema is sinds 2000 advocaat. Daarvóór werkte zij bijna 5 jaar bij de rechtbank als griffier, waarbij zij vooral arbeidsrecht en huurrechtzaken heeft behandeld. Als advocate richt mr Boukema zich tegenwoordig hoofdzakelijk op arbeidsrecht en personen- en familierecht. In dit laatste rechtsgebied behandelt zij bijvoorbeeld omgangsregelingen, echtscheidingen en alimentatiezaken. Op het gebied van arbeidsrecht staat Karin Boukema cliënten bij in alle denkbare zaken waaronder ontslagen, loonvorderingen en arbeidsongevallen. Mr Boukema is aangesloten bij de VvA (Vereniging voor Arbeidsrecht). Door haar jarenlange ervaring heeft Karin Boukema snel door hoe een zaak moet worden aangepakt. Eerst zal zij de zaak rustig met u doornemen en de te volgen tactiek bespreken. Vervolgens wordt er dan in overleg met u bekeken wat de beste route is, onderhandelen, procederen of een andere weg.

Advocaat Mr E.E. Sprenkeling – gespecialiseerd in personen- en familierecht

Sinds 2013 is Mr Ester Sprenkeling als advocaat werkzaam bij Loos & Boukema Advocaten. Na haar afstuderen in 1992 aan de Universiteit van Amsterdam liep zij stage bij Halley Blaauw & Navarro op Curacao. Nadien heeft mr Sprenkeling 12 jaar in Costa Rica gewoond waar zij als beleidsmedewerkster werkte op de Nederlandse Ambassade ten behoeve van ontwikkelingswerk in Latijns Amerika. Als advocate werkt mr Sprenkeling voornamelijk in personen- en familierecht, waarin zij zich als ADR mediator specialiseert in kindvriendelijke scheidingsmediation. Als gezinsadvocaat stelt zij zich ten doel het belang van de kinderen bij een scheiding voorop te stellen en het gezamenlijk ouderschap, op basis van een gedegen ouderschapsplan, voor alle gezinsleden zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Advocaat Mr M.S. Gerson – gespecialiseerd in strafrecht en personen- en familierecht

Mr Monique Gerson is sinds 2002 werkzaam als advocaat in Amsterdam. Sinds 1 januari 2016 heeft zij zich als zelfstandig advocaat aangesloten bij Loos & Boukema advocaten. Monique Gerson is gespecialiseerd in personen- en familierecht, waarbinnen zij alle gangbare zaken, maar ook uithuisplaatsingen en/of ondertoezichtstellingen behandelt. Ook is zij gespecialiseerd in het strafrecht, waaronder ook het jeugdstrafrecht. Mr Gerson heeft ruime ervaring met onder meer mensenhandelzaken, heling, zedenzaken, geweldsmisdrijven, vernielingen, diefstal, bedreiging, zaken uit Opiumwet, Wet Wapens en Munitie en de Wegenverkeerswet. Zij is goed inzetbaar op grote zaken maar draait haar hand niet om voor “kleine” zaken. U kunt altijd een beroep op haar doen.