Mr Monique Gerson is sinds 2002 werkzaam als advocaat in Amsterdam. Sinds 1 januari 2016 heeft zij zich als zelfstandig advocaat aangesloten bij Loos & Boukema advocaten. De specialisaties van Monique Gerson zijn: Personen- en familierecht en Strafrecht. Binnen het personen- en familierecht behandelt zij alle gangbare zaken, maar ook uithuisplaatsingen en/of ondertoezichtstellingen. Monique is lid van de specialisatievereniging NVSA (Nederlandse Vereniging Strafrecht Advocaten).

Daarnaast doet mr Gerson veel strafrechtzaken, waaronder ook het jeugdstrafrecht. Mr Gerson heeft ruime ervaring met onder meer mensenhandelzaken, zedenzaken, geweldsmisdrijven, heling, diefstal, bedreiging, vernielingen, zaken uit Opiumwet, Wet Wapens en Munitie en de Wegenverkeerswet. Zij is zowel inzetbaar op grote zaken maar draait haar hand niet om voor “kleine” zaken. U kunt altijd een beroep op haar doen.

Monique Gerson heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– strafrecht, waaronder jeugdstrafrecht

– personen- en familierecht

– jeugdcivielrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.